[email protected] 080 12 03 BreastScan

Naša zgodba

Center zdravja MO-GY je ustanovil mag. Ivan Zrimšek leta 1991. Sprva je bil center usmerjen v strojno rehabilitacijo s pomočjo šestih naprav proizvajalca medicinske opreme Sportarredo Group iz Italije. Od tod tudi naše ime MO-GY, motorizirana gimnastika oziroma angleško MOtorised GYmnastics. 12. marca 1991 smo odprli prvo ordinacijo v Preserjah pri Radomljah in pričeli z uporabo brezplačne telefonske številke 080 12 03, ki spominja na datum našega začetka. Telefonska številka je do danes ostala enaka, preko nje pa s pomočjo odzivnika lahko dostopate do vseh osmih MOGY ordinacij. Vsak delovnik preko brezplačne številke sprejmemo več kot sto klicev.

Ivan Zrimšek je na podlagi analize strank, ki so redno obiskovale terapije, kmalu prišel do spoznanja, da strojne tehnike ne morejo nadomestiti prisotnosti zdravnika. Spoznanje, da je za učinkovito zdravljenje potreben stalni zdravniški nadzor in da obstaja veliko indikacij, pri katerih so učinkovite izključno ročne tehnike zdravljenja, je pripeljalo do tega, da je k sodelovanju povabil specialista manualne medicine iz Rusije, kjer so najbolj napredni centri za manualno medicino v svetu.

Manualna medicina je bila s tem predstavljena slovenski širši javnosti, predvsem je bilo veliko zanimanja med stroko, saj specializacije manualne medicine na slovenskih medicinskih fakultetah ni mogoče opravljati.

Ivan Zrimšek se je povezal s številnimi splošnimi zdravniki, specialisti nevrologi, nevrokirurgi, ortopedi in fiziatri. Dejavnost centra MO-GY je bila vpisana kot novost med uradne zdravstvene storitve, pri čemer je bil MO-GY edini center za manualno medicino v Sloveniji. Prvega zdravnika smo tako zaposlili leta 1991 v ordinaciji v Preserjah pri Radomljah, od koder smo se leto kasneje preselili v modernejše in večje prostore na Dunajski cesti v Ljubljani, kjer smo delovali skoraj trideset let, do selitve v Trzin leta 2021.

Ljudje so v ordinacijo MO-GY Ljubljana prihajali z vseh koncev Slovenije, zato smo leta 1998 odprli ordinacijo v Mariboru in leta 2000 ordinacijo v Novi Gorici. Leta 2008 smo odprli ordinacijo v Murski Soboti. Sledilo je odprtje ordinacije v Kopru leta 2013, od koder smo se leta 2019 preselili v Izolo ter se leta 2023 vrnili nazaj v Koper. V Celje smo se razširili leta 2020. Najnovejša ordinacija je odprta februarja 2023 v Novem mestu.

Danes tako v sedmih MOGY ordinacijah deluje osem zdravnikov specialistov, nevrologov in ortopedov. Od začetka delovanja smo obravnavali že več kot 50.000 ljudi z različnimi diagnozami in težavami. Večini od njih smo s tehnikami manualne medicine uspešno pomagali do izboljšanja zdravstvenega stanja in počutja.

Dolgoletno sodelovanje z medicinsko stroko iz Rusije je leta 2005 privedlo do povezave z ruskim inštitutom za mikrovalnovno tehniko RES in njenim ustanoviteljem doktorjem Sergeyem Vesninom. Skupaj sta razvila metodologijo za uporabo mikrovalovne radiotermometrije v medicinske namene.

Naprava za zgodnje odkrivanje bolezni dojk, danes poznana po imenu BreastScan, je v svetu prejela številne eminentne nagrade, leta 2005 tudi priznanje za najboljšo novost s področja medicine v Švici in Nemčiji. V ta namen je mag. Zrimšek ustanovil podjetje RAMED, Razvoj medicinskih metod, ki omogoča opravljanje pregledov dojk z metodo BreastScan v Sloveniji.

Metoda ima vse potrebne certifikate, ki so pridobljeni na podlagi številnih kliničnih študij, med drugim tudi ameriški FDA test. Uporablja se v več kot 100 javnih in zasebnih klinikah po svetu. V Sloveniji se od leta 2008 pregledi dojk z metodo BreastScan opravljajo v treh MO-GY ordinacijah, za več informacij pa je na voljo posebna spletna stran www.pregledidojk.si.

Ustanovitelj mag. Ivan Zrimšek je leta 2012 vodenje centra MO-GY in družbe RAMED prepustil hčerki Sanji Zrimšek, magistrici znanosti s področja zdravstvenih storitev.

Danes je v centru MO-GY zaposlenih šestnajst ljudi, od tega osem zdravnikov, specialistov manualne medicine. Letno v osmih ordinacijah opravimo več tisoč terapij in uspešno zaključimo številna zdravljenja. Sodelujemo s številnimi diagnostičnimi centri, specialisti s področja javnega zdravstva, specialisti zasebniki in zdravstvenimi zavarovalnicami.