Priprava na pregled dojk z metodo BreastScan

Pregled dojk z metodo BreastScan je primerna za ženske vseh starosti. Pregled je primeren tudi za nosečnice in doječe matere, v kolikor pride do sprememb. Kot preventivno metodo pa jo priporočamo po porodu oziroma šest mesecev po končanem dojenju. Prav tako se metoda BreastScan uporablja tudi pri ženskah s prsnimi vsadki.

Preventivni pregled dojk z metodo BreastScan se lahko opravi ne glede na vaš menstrualni ciklus. V primeru, da je potrebna dodatna primerjalna kontrola in bi jo bilo glede na izvid meritve smiselno opraviti v optimalnem obdobju ciklusa, vas bomo na to dodatno opozorili.

Posebne predhodne priprave za pregled niso potrebne. V kolikor ima ženska, ki se odloči za pregled z metodo BreastScan, že pretekle mamografske ali ultrazvočne izvide in slike, priporočamo, da jih prinese s seboj za primerjavo. Preiskovanka sleče zgornja oblačila in med samo preiskavo leži na hrbtu z dvignjenimi rokami. Priporočamo, da je koža dojk čista in suha, nekaj ur pred samim pregledom pa priporočamo, da ne nosite pretesnega nedrčka. S posebno sondo izmerimo površinsko in globinsko temperaturo devetih točk obeh dojk s pripadajočimi bezgavkami.

Za nasvete, povezane z vašimi dojkami, vsako sredo med 11. in 12. uro na vaša vprašanja odgovarja specialistka BreastScan diagnostike, Andreja Rajh, ing. radiologije. Pokličite nas na brezplačno telefonsko številko 080 12 03 – splošne informacije.