Preventivni program BreastScan

Rak dojke je še vedno bolezen žensk z največjo smtnostjo. Center zdravja MO-GY, že od leta 1995 izvaja preventivne preglede dojk z metodo BreastScanje. Slovenija je s tem ena prvih držav v svetu, ki je pričela z uvedbo metode medicinske radiotermometrije v medicinske namene. Metoda BreastScan je plod mednarodnega sodelovanja pri čemer je pomemben del prispeval mag. Ivan Zrimšek, ki skupaj s tujimi strokovnjaki izpopolnil metodologijo metode in zanjo prejel številna mednarodna priznanja ni nagrade. Leta 2005 je tako Ivan Zrimšek za metodo BreastScan prejel najvišjo nagrado za medicinsko novost na sejmu inovacij v Švici ter istovrstno najvišje priznanje na nemškem sejmu IENA. Metoda BreastScan se danes uporablja v več kot 100 klinikah po vsem svetu, najbolj je razširjena v Rusiji, Kanadi in ZDA (pridobljen tudi FDA test), pa tudi v Avstraliji, na Japonskem, Slovaškem, v Avstriji, Veliki Britaniji in drugod.

Rak dojke v Sloveniji in Svetu

Podatki Svetovne zdravstvene organizacije (WHO) kažejo, da je samo v letu 2018 za rakom dojke zbolelo več kot 2 milijona žensk, od tega jih je umrlo več kot 620.000. V Sloveniji vsako leto za rakom dojke zboli več kot 1.300 žensk, umre pa več kot 400.
Raziskave in razvoj so zato usmerjene predvsem k uvedbi novih metod, ki bi zaznale spremembe v dojki v tako imenovani predklinični fazi (dokler ni vidnih oziroma tipnih simptomov). Metoda BreastScan v tem okviru predstavlja pomembno vlogo.

Program BreastScan v Sloveniji tako še vedno služi kot pomembna analitična baza za nadaljnje izpopolnjevanje metode, razvoj in raziskave. V program so vključene vse ženske, ki opravijo pregled v metodo BreastScan, poleg svetovanja in dokumentacije, ki jo prejmete ob pregledu pa ponujamo tudi brezplačne nasvete.

Kontaktirajte nas:
 – preko brezplačnega telefona 080 12 03
– preko elektronske pošte [email protected]
– anonimno preko foruma Preventivni pregledi dojk na portalu MedOverNet
– na številnih delavnicah in konferencah

Imate vprašanja, povezana z vašimi dojkami?
– kateri so znaki bolezni dojk (simptomi raka dojke)
– katera diagnostična metoda je najbolj primerna za vas
– kdaj opraviti preventivni pregled dojk
– samopregledovanje dojk; kako in kdaj ga opraviti

Za nasvete, povezane z vašimi dojkami, vsako sredo med 11. in 12.. uro na vaša vprašanja odgovarja specialistka BreastScan diagnostike, Andreja Rajh, ing. radiologije. Pokličite nas na brezplačno telefonsko številko 080 12 03 – splošne informacije.